Що таке вільна митна зона і як це полегшить купівлю авто?

Що таке вільна митна зона і як це полегшить купівлю авто? фото

WEST AUTO HUB першими в Україні організували вільну митну зону комерційного типу, що дозволить автовласникам не витрачати власний час на поїздки, вибір та купівлю автомобіля за кордоном.

Відтепер забрати та розмитнити авто з ЄС чи США можна за адресою Рівненська, 74.

Що таке вільна митна зона комерційного типу?

Це 860 кв. м облаштованої території для зберігання товарів та автомобілів під митним контролем без обмеження термінів зі звільненням від митних платежів. Фактично, це територія, де можна зберігати авто чи товари з-за кордону без розмитнення. Майданчик з твердим покриттям, огорожа, цілодобова охорона, освітлення, система відеоспостереження та максимальний контроль в'їзду/виїзду автотранспорту робить Вільну митну зону (ВМЗ) максимально безпечною для зберігання ваших товарів та авто.

Кому та коли це потрібно?

Уявімо ситуацію: ви хочете купити авто з Німеччини, проте не знаєте мови та не маєте часу на таку тривалу поїздку. У випадку, якщо ви звертаєтесь до когось по допомогу з купівлею такого авто, то будете змушені знайти брокера та навіть поїхати на митницю, щоб особисто перетнути кордон України. Здавалося б, ви все ж не витрачаєте стільки ж часу та коштів, як для поїздки в іншу країну, проте цей варіант точно не можна назвати найкомфортнішим.

Розглянемо ще одну ситуацію: ви на місці людини, яка допомагає комусь отримати європейське авто, проте раптом клієнт відмовляється від нього, коли ви вже, наприклад, майже на митниці. Що робити? Розмитнювати авто на себе? Якщо у вас вже є власне авто з ЄС, то ця операція буде зовсім не вигідною.

В обох цих випадках, найкращим варіантом стане можливість скористатись послугами вільної митної зони: як місця, де майбутній автовласник розмитнить та забере своє авто або посередник розмістить на тимчасове зберігання без сплати мита.

Що таке вільна митна зона і як це полегшить купівлю авто? фото 1

Чи потрібна вільна митна зона компаніям?

Окремим типом клієнтів, які можуть скористатись послугами ВМЗ є компанії та підприємці, що працюють у сфері імпорту-експорту товарів. В такому випадку вони можуть розмістити товари з-за кордону на території нашої зони, поки ті не потребують розмитнення чи подальшого транспортування.

Як це працює?

Як скористатись послугами, якщо ви продавець авто:

  1. Розмістити авто на території вільної митної зони.
  2. Не сплачувати митні платежі необмежений термін.
  3. Здійснити продаж авто.
  4. Розмитнити авто на покупця без виїзду за кордон.

Як придбати авто, яке знаходиться на вільній митній зоні:

  1. Відвідати комплекс WEST AUTO HUB.
  2. Переконатись в наявності вашого авто на вільній митній зоні.
  3. Розмитнити авто на себе.
  4. Поставити на державну реєстрацію

Як скористатись послугами, якщо ви компанія чи представник бізнесу:

  1. Розмістити товари на території вільної митної зони.
  2. Не сплачувати митні платежі необмежений термін.
  3. Здійснити розмитнення через певний період часу, якщо в цьому з’явилась потреба чи вивезти товари з ВМЗ, якщо передбачається їхній реекспорт (подальший продаж та транспортування в іншу країну).

Отже, якщо ви маєте справу з автомобілями та товарами з Європи та США — будемо раді надати вам послуги вільної митної зони.