Як відбувається розмитнення авто з Німеччини

Як відбувається розмитнення авто з Німеччини фото

Коли мова йде про вибір автомобіля, завжди хочеться знайти якісний екземпляр, який не тільки добре прослужить кілька років, а й буде легко ремонтуватися і, найважливіше, мало ламатися. Ні для кого вже не секрет, що за кордоном автомобілі коштують набагато дешевше. І навіть якщо купити його там і розмитнити в Україні - вартість вийде менше, ніж середня ринкова в нашій країні. Часто питання в цій справі тільки одне - з якої саме країни найкраще пригнати автомобіль. Більшість українців сьогодні віддають переваги популярним німецьким маркам, адже вони - еталон якості на автомобільному ринку. Саме тому покупці часто хочуть пригнати автомобіль саме з країни-виробника. Якщо ви один з таких, вам точно буде цікаво дізнатися як розмитнити авто з Німеччини.

Розмитнення автомобіля з Німеччини в Україні

Спочатку давайте розберемося, чому багато хто так сильно хоче отримати машину саме з цієї країни, адже в інших країнах Європи автомобілі часто можна придбати навіть у кращому стані.

По-перше, Німеччина - це країна-виробник багатьох надійних і популярних автомобілів, таких як BMW, Mercedes, Opel, Volkswagen, Audi, Porsche та інших. А купувати у виробника - це завжди дешевше і безпечніше, адже ви точно впевнені, що автомобіль буде дійсно хороший.

По-друге, ціна на нові і вживані автомобілі в Німеччині значно дешевше, ніж ціна точно такого ж автомобіля в Україні. Якщо не враховувати розмитнення, то автомобіль з оригінального салону від виробника може виявитися дешевшим, ніж бувший у використанні і виставлений на продаж в Україні.

По-третє, ви добре знаєте, що дороги в Німеччині значно кращі, ніж наші. А це перший приклад того, що технічний стан уживаного автомобіля буде дуже гарний. А ще варто звернути увагу на те, що німці дбайливо ставляться до речей, і всі свої машини обслуговують тільки в спеціальних автосервісах.

По-четверте, інтер'єр і екстер'єр німецького вживаного автомобіля буде практично як новий, а все тому що дбайливе ставлення простежується не тільки до стану автомобіля, а й до його виду.

Ну і нарешті варто відзначити, що продають німці автомобілі не тому, що "мотор ось-ось накриється" або "турбіна скоро помре", а тому, що просто пригледіли собі новий. Адже ціна автомобіля з салону щодо зарплат німців дуже прийнятна. А ще є така практика у них - купувати автомобіль з салону, поїздити на ньому кілька років (в середньому від 2-х до 5 років) і міняти на новий. А старий у відмінному стані виставляють на продаж.

Як відбувається розмитнення авто з Німеччини фото 1

Що це таке розмитнення авто з Німеччини?

Ну що ж, ми розібралися чому німецькі автомобілі користуються такою популярністю, тепер треба розібратися в тому, як купити і розмитнити авто з Німеччини, які документи треба підготувати для переїзду кордону, і як найкраще привезти машину в Україну.

Розмитнення авто з Німеччини - це процес не такий вже і легкий, але це того варте. І ви зрозумієте це, коли сядете за кермо німецького залізного красеня. Адже якщо вже спробуєте їздити на якісному німецькому автомобілі, то на інший пересісти вже не захочете. Якщо почати з самого початку, то розмитнення - це процес оформлення всіх необхідних документів для постанови автомобіля на облік в Україні. Для того, щоб не заплутатися в паперовій роботі, найкраще, звичайно ж, знайти хорошого митного брокера. Саме ця людина допоможе вам оформити всі документи правильно. Більш того, брокер розрахує вам вартість розмитнення і всіх додаткових оплат.

До речі, кажучи про брокерів - якщо хочете знайти дійсно чесну людину, яка не здере у вас "три шкури", найкраще звертатися в компанію, а не шукати одинаків. У хорошій компанії вам нададуть договір з офіційними печатками і підписами, так що ви зможете бути на 100% впевнені в якості роботи. Брокери, які працюють в WEST AUTO HUB, мають доступ до обмежених програмами і програмного забезпечення, які допомагають оформити всі документи правильно і робити розрахунки розмитнення швидко.

Читати також: День з митними брокерами: про роботу команди з середини

Що потрібно зробити для коректної розмитнення авто з Німеччини

Для того, щоб розмитнення машини не зайняло у вас весь вільний час і не зіпсувало всі нерви, вам знадобиться підготувати важливі документи. По-перше, це купча на автомобіль, свідоцтва про власність (велике і маленьке), сертифікат відповідності екологічним нормам, транзитні номери (брокери підкажуть, де можна такі отримати), транзитна декларація Т2, страховка і, звичайно ж, водійське посвідчення і паспорт водія. Ці документи треба передати брокеру для подальшої обробки. Часу у вас є трохи - 10 днів, за які потрібно встигнути зробити все. Саме тому варто підшукати митний термінал, який знаходиться близько до місця реєстрації автомобіля.

Варто зазначити, що комплекс WEST AUTO HUB пропонує абсолютно весь спектр автомобільних послуг, адже на одній території розташований і відділ митних брокерів, і митний склад, і відділ оформлення договорів, і територіальний Сервісний Центр МВС. Тому оформлення документів для розмитнення тут пройде швидко. Також буде корисно знати, що тут вам можуть допомогти купити нові та вживані автомобілі з поверненням ПДВ і без. Також у WEST AUTO HUB можна замовити послугу "пригін авто під ключ" - в цьому випадку менеджери зроблять все замість вас: від підбору автомобіля за кордоном і аж до доставки вже розмитненого і зареєстрованого автомобіля до вашого під'їзду.

Як відбувається розмитнення авто з Німеччини фото 2

Як відбувається процес оформлення

Після того, як автомобіль буде обраний і куплений за кордоном, починається процес підготовки документів для вивозу і розмитнення в Україні. Якщо ви вже знайшли брокера - буде простіше. Якщо вирішили робити все самі - будьте готові до невеликих випробувань. В першу чергу вам потрібно розрахувати вартість розмитнення, адже цю суму ви будете повинні ввести прямо на митниці як запорука того, що ви пройдете всі процедури по оформленню. Ця сума зараховується як платежі по розмитненню. Але варто врахувати момент, що точна сума розмитнення може відрізнятися від тієї, яку ви отримаєте при самостійному підрахунку.

Вам потрібно буде знайти банк. Тому передчасно знайдіть людину, яка внесе цей платіж в банк на українській стороні. Це може бути або ваш брокер, або будь-який знайомий, з якому ви можете довірити таку суму грошей. У будь-якому іншому варіанті вам доведеться залишити автомобіль і перетнути кордон для оплати. Відповідно після зарахування платежів потрібно повернутися за автомобілем.

Далі вам знадобитися оформити сертифікат відповідності транспортного засобу екологічним стандартам. Отримати його також можна на території комплексу WEST AUTO HUB. Наявність автомобіля для отримання сертифікату - обов'язкова! Якщо всі документи є у вас на руках - на черзі завершальний етап - реєстрація автомобіля в територіальному Сервісному центрі МВС.

Скільки буде коштувати розмитнення авто з Німеччини в Україні в 2019 році?

Для того, щоб не заплутатися в розрахунках, ми спростили вам життя і створили спеціальний калькулятор, який за кілька секунд видасть вам результат. Також підрахувати вартість можуть наші менеджери абсолютно безкоштовно. Але пам'ятайте, найточніший результат вам дасть тільки митний брокер. Але завжди є різні ризики, тому іноді доводиться доплачувати.

Як відбувається розмитнення авто з Німеччини фото 3

Складнощі і спірні моменти

Як ви вже зрозуміли, розмитнення машини з Німеччини - це не зовсім легкий процес. Часто виникають різні моменти, які потребують особливої уваги. Більшість із спірних моментів безпосередньо пов'язані з українським законодавством. Дивлячись на те, що все постійно змінюється, назвати точну суму оплат практично неможливо. Всі підрахунки ведуться на "тут і зараз", адже навіть кілька днів різниці можуть поміняти ціну.

Для того, щоб не заплутатися у всьому цьому радимо вам скористатися послугами нашої компанії. Ми підшукаємо, перевіримо, купимо, розмитнимо і зареструємо автомобіль для вас всього за кілька днів. Більш детально про пригон і розмитнення автомобілів читайте на нашому сайті.

Детальну інформацію також можна отримати за номером телефону 0 800 21 20 30.