Як пригнати авто з Європи

Як пригнати авто з Європи фото

Зараз покупка б/в авто з-за кордону стала дуже популярною. І навіть те, що доведеться їхати за автомобілем самостійно не лякає потенційних покупців, адже для цього навіть не потрібна віза! Здається, що в цьому процесі немає нічого складного, але, як і в кожному ділі, тут є свої умови. Давайте розберемося.

Покупка б/в авто в Європі: що про це потрібно знати?

Сьогодні можливостей, як самому пригнати авто з Європи існує доволі багато. Щоб придбати автомобіль, можна піти на авторинок, в автосалон або ж знайти оголошення в інтернеті. В чому перевага покупки авто з пробігом? Всіх приваблює їхня ціна, а ще вторинний ринок пропонує набагато більше варіантів під ваш бюджет, ніж салони з новими авто.

З покупкою такого авто з будь-якої європейської країни не повинно виникнути проблем. Як і з доставкою його в Україну. Але все-таки потрібно знати всі необхідні нюанси цієї справи, щоб покупка машини не перетворилася у вкрай неприємний досвід.

  • Визначтеся з бюджетом

Від загальної суми потрібно виділити 40-50%. Решта — додаткові витрати на розмитнення, поїздку, акциз і так далі. Суму розмитнення можна визначити з допомогою спеціального калькулятора. До отриманої цифри додайте ще близько 15% і отримаєте приблизну суму, яка вам знадобиться.

  • Виберіть країну

Тут все залежить від того, яке авто ви хочете купити. Наприклад, “американців” краще шукати в Скандинавії або Голландії, інші моделі — в центральній Європі. Саме там представлений найширший вибір вживаних автомобілів. Тим більше, враховуючи ідеальні дороги, їхній стан дуже хороший.

  • Виберіть авто

Тут важливо звернути увагу ось на що: автомобіль повинен бути випущений після 2010-го року і відповідати стандарту Євро-5. Попросіть у продавця копії документів на авто. Вони допоможуть перевірити, чи дійсно авто підходить під цей стандарт.

Як пригнати авто з Європи фото 1
  • Знайдіть брокера

Перед тим, як ввезти авто з Європи, бажано знайти брокера, який супроводжуватиме такі процеси, як заїзд і розмитнення автомобіля. Також він допоможе точніше розрахувати вартість і виділити саме ті моделі авто, які ввезти буде найвигідніше.

  • Продумайте поїздку

Пам’ятайте, що готівкою в Європу можна ввозити максимум €10 000. Більшу суму — лише на банківській картці (тут варто врахувати комісію під час переведення в готівку). Як варіант, можна взяти з собою когось, хто зможе ввести з собою ще €10 000. Також не забудьте про те, що потрібно вже вибрати підхожі авто. Варто мати декілька варіантів про запас, також поцікавитися про розміщення авторинків і майданчиків країни, в яку ви їдете.

  • Процес покупки

Купити авто в приватного продавця — доволі важке завдання. Хороші авто розходяться буквально за годину, в більшості серед перекупників, які потім виставляють ці ж авто в себе на майданчику. В будь-які країні під час купівлі потрібно буде укласти договір купівлі-продажу й оформити інші документи, які необхідні. Також перед тим, як пригнати авто варто уточнити, чи не потрібні ще якісь додаткові маніпуляції, наприклад оплата доріг або техогляд на місці. Копії всіх файлів надішліть своєму брокеру, щоб він зміг почати підготовку всіх необхідних документів.

Як пригнати авто з Європи фото 2
  • Ввіз в Україну

Обов’язково повідомте митному працівнику, яка ціль вашого в’їзду в Україну на цьому авто. Згідно з ПДГ (попередньою декларацією громадянина), вам потрібно буде внести суму фінансової гарантії. Вона підтверджує те, що ви розмитните автомобіль у вказаний термін. Після вирішення всіх питань на КПП у вас буде 10 днів для прибуття на регіональну митницю.

Розмитнення і документ СП

Якщо ви компетентні в цьому питанні і знаєте що робити, заповнюйте всі необхідні документи і подавайте їх уповноваженому співробітнику митниці. В протилежному випадку звертайтеся по допомогу до брокера.

Не забувайте, що авто з Європи повинно відповідати деяким основним критеріям:

  • випущене після 2010-го року;
  • відповідність стандарту не нижче Евро-2;
  • наявність “Сертифікату походження”.

Сертифікат походження показує, де був виготовлений автомобіль. Правило, за яким наявність цього сертифікату обов’язкова, вступило в дію з 1 січня 2016 року. Якщо збірка авто проходила в Європі, з розмитненням не виникне ніяких проблем.

Але варто звернути увагу на той факт, що з деякими марками автомобілів, таких як Volkswagen, BMW і Skoda все-таки можуть виникнути проблеми. Тому у випадку, якщо ви вибрали авто цієї марки, про сертифікат потрібно потурбуватися ще до покупки. Якщо документи від митниці отримано, у вас є ще десять днів на отримання номерів, техпаспорта та реєстрацію у СЦ МВС.

Як пригнати авто з Європи фото 3

Варто зазначити, що в процесі покупки авто ви можете стикнутися з деякими труднощами:

  • незнання мови, що важливо для укладення угоди з продавцем;
  • незнання країни, в якій ви купуєте авто;
  • шахрайство з боку продавця;
  • недостатня технічна база — якщо ви не дуже розбираєтесь в авто, запевнити вас в тому, що автомобіль “не битий, не фарбований” буде дуже просто.

Якщо у вас виникає запитання, як пригнати авто з Європи в Україну, довірте його рішення експертам West Auto Hub!

  • Супровід всіх процесів
  • Допомога у виборі
  • Оперативність
  • Допомога в підготовці всіх документів

Купуйте авто вигідно та надійно з WEST AUTO HUB!