Як пригнати авто з Польщі

Як пригнати авто з Польщі фото

Вибір транспортного засобу справа досить складна. Якщо ви зважилися придбати перший у своєму житті автомобіль або поміняти свій старий на новішу модель, то будьте готові до майбутніх труднощів і метушні з документами. Не важливо, купуєте ви автомобіль у продавця в Україні або ж їдете за покупкою за кордон, труднощі можуть виникнути в будь-якій ситуації.

Не дивлячись на те, що пригін автомобіля з-за кордону передбачає більше витрат за часом, все ж такий спосіб покупки транспортного засобу стає більш популярним. І це зовсім не дивно, адже кожен хоче купити надійний автомобіль від виробника, в хорошому стані і за низькою ціною. Багато хто навіть побудували на цьому бізнес, адже пригнаний з-за кордону автомобіль можна потім вигідно продати і заробити на цьому непогану суму грошей.

Купуєте ви автомобіль для себе або для майбутнього продажу - немає різниці. Процес оформлення документів залишається незмінним. А починати завжди потрібно з вибору марки і моделі авто і визначення з країною вивезення. Сьогодні розповімо вам про те, як пригнати авто з Польщі, адже саме ця країна користується найбільшою популярністю серед покупців автомобілів з Європи. Чому? Все просто! Гарне відповідність ціни і якості.

Як пригнати авто з Польщі в Україну і скільки це коштує

Перш за все потрібно визначитися з бюджетом, адже від цього буде залежати і вибір самої машини. Остаточна вартість автомобіля, привезенного з-за кордону буде залежати від його ціни за кордоном, вартості розмитнення, сертифіката відповідності, брокерських послуг, додаткових платежів і вартості додаткових послуг, якщо вам такі знадобляться.

Говорячи "додаткові послуги" ми маємо на увазі послуги з пошуку та підбору транспортного засобу, спілкування з продавцем на його рідній мові (що має на увазі з'ясування всіх моментів і торг, звичайно ж), а також доставку автомобіля з-за кордону і його реєстрацію на ваше ім'я в Сервісному центрі МВС. Варто зазначити, що замовляючи комплекс послуг компанії WEST AUTO HUB, ви заощадите і час, і гроші. Тут все знаходиться в одному місці, і вам не потрібно буде їхати робити сертифікацію в один кінець міста, до брокера - в інший, в митний склад - в третій, а в сервісний центр МВС - в четвертий. Все, що вам потрібно - знаходиться на одній території.

Як пригнати авто з Польщі фото 1

Вибір і купуємо авто в Польщі

Якщо ви вже визначилися з бюджетом, то повинні розуміти, що на оплату автомобіля піде всього приблизно половина від вашого бюджету. А все решта грошей підуть на оплату податків і зборів в процесі розмитнення, оплату послуг брокера, реєстрацію, доставку, проживання в Польщі та інші витрати. Тобто, якщо ваш бюджет 10 000 $, то середня вартість автомобіля за кордоном повинна бути не вище 5-6 тисяч доларів.

Перед тим, як остаточно визначиться з автомобілем, варто переглянути хоча б кілька варіантів. Адже завжди потрібно мати щось в запасі. Часто буває, що автомобіль на фото виглядає шикарно, по телефону продавець запевняє, що стан відмінний. А на ділі машина може вже підгнивати або бути не на ходу. Тому, щоб знайти саме те, що ви хочете, дотримуйтесь пунктам, які ми опишемо знизу.

Як вибрати хороший автомобіль?

  • підшукайте приблизно 3-5 варіантів автомобілів (можна і більше) в одному регіоні (щоб не витрачати багато часу і коштів на пересування між містами);
  • заздалегідь забронюйте готель або хостел, сплануйте маршрут;
  • зверніть увагу на великі Автохаус - там можна подивитися відразу кілька автомобілів;
  • дізнайтеся, чи є поблизу хороше СТО, де ви зможете перевірити технічний стан машини.

Пам'ятайте, що є безліч польських сайтів зі зручним і інтуїтивним інтерфейсом для користування. Там можна знайти автомобілі на будь-який смак і колір, під будь-який бюджет і підходить під всі ваші вимоги. Список польських сайтів для покупки автомобілів буде трохи нижче.

Як пригнати авто з Польщі фото 2

Якщо пункти з пошуку автомобіля здаються вам занадто складними або довгими, є варіант звернутися до фахівців. Компанія WEST AUTO HUB надає послуги з підбору та пошуку автомобілів за кордоном. Варто відзначити, що крім загальнодоступних сайтів, у фахівців компанії є доступ до закритих сайтів продажів транспортних засобів, автомобільним аукціонам т.д. А також за допомогою менеджерів компанії ви зможете купити дорогий автомобіль з поверненням ПДВ, що допоможе значно знизити кінцеву вартість автомобіля.

Для того, щоб фахівці компанії підшукали вам хороший автомобіль, вам потрібно:

  • визначиться з бюджетом
  • озвучити вимоги за зовнішнім виглядом, технічного стану автомобіля, його пробігу, роком випуску і так далі
  • визначитися з маркою і моделлю

Обов'язковим з цих пунктів є тільки визначення з бюджетом. Фахівці можуть підшукати різні марки і моделі автомобіля з різним станом саме під ваш бюджет. Часто буває таке, що можна знайти навіть дуже хороші і несподівані результати. Варто відзначити, що всі працівники, які займаються пошуком і підбором автомобілів, відмінно розмовляють на багатьох європейських мовах. Тому у них не виникають складнощі під час розмови з продавцем. Вони з легкістю розвідають все, що вас цікавить, а також спробують сторгуватися і знизити ціну.

Як пригнати авто з Польщі фото 3

Автосайти Польщі

Якщо ви все ж вирішили, що будете шукати автомобіль самостійно, вам знадобиться цей список: автосайти Польші з продажу транспортних засобів.

1. otomoto.pl

На цьому сайті представлені різні автомобілі! Варіантів тут - тисячі! Отомото прийнято вважати одним з найбільших польських сайтів з продажу автомобілів. На цьому сайті ви зможете знайти і купити і легкові автомобілі, і комерційну техніку. Що стосується користування - все дуже просто і зрозуміло на інтуїтивному рівні: є кілька фотографій транспорту, опис, фільтр та інше.

2. autoscout24.pl

Цей сайт працює на ринку автомобільних продажів більше 15 років. Тут є більш ніж 2,5 мільйонів пропозицій різних автомобілів. Саме на цьому сайті ви зможете знайти автомобіль з багатьох країн Європи. Потрібно вказати деякі характеристики і країну пошуку, тоді сайт з легкістю підбере для вас хороший варіант транспортного засобу.

3. allegro.pl

На цьому сайті продаються нові та вживані транспортні засоби: легкові автомобілі, пасажирські, вантажні, а також різна техніка. Варто відзначити, що ціни тут досить прийнятні для українського покупця.

4. autogielda.pl

Досить популярний сайт для пошуку автомобілів в Польщі. Він займає високі позиції в рейтингах, адже дуже зручний в користуванні. Покупцеві пропонують заповнити стандартні рядки, щоб добре відфільтрувати варіанти.

5. olx.pl

"ОЛХ - продається все", - говорять в українській рекламі. Так само і в Польщі - на цьому сайті можна знайти все, що завгодно, в тому числі і транспортні засоби. Інтерфейс - такий же як і в нашому ОЛХ, тільки польською мовою. Розібратися можна інтуїтивно. Це далеко не всі сайти, які пропонують купити автомобіль в Польщі. Популярністю користуються такожautotrader.pl, moto.gratka.pl, autoauto.pl, auto.com.pl, auto-m.pl, gielda-samochodowa.pl

Як пригнати авто з Польщі фото 4

Як не бути обманутим при покупці авто в Польщі

У кожній угоді є частка ризику, тим більше, якщо мова йде про закордонну покупку. Але завжди є методи поводження зловмисників і шахраїв. Варто зазначити, що в Польщі вистачає шахраїв, які просто хочуть видурити з вас гроші. Деякі з них - українці, які "роблять бізнес" в Польщі.

Пам'ятайте, що дешевше - не завжди краще. Ніколи не ведіться на пропозиції, в яких дуже занижена ціна, швидше за все це пастка. Якщо у вас просять зробити передоплату або лиши заставу - теж варто остерігатися. Найкраще розгляньте чим більше варіантів, виберіть те, що сподобається найбільше. не пошкодуйте грошей - надішліть машину на діагностику на СТО. Це не займе багато часу і не буде коштувати величезну суму грошей, але зате ви будете спокійні і впевнені в тому, що купуєте дійсно якісну машину. Обов'язково перевірте наявність всіх документів на автомобіль. Також ви можете замовити перевірку на угон автомобіля в поліції. Послуга платна, але зате ви будете знати, за що платите гроші.

Розмитнення авто з Польщі в Україні

Після покупки транспортного засобу наступний крок - доставка і розмитнення. На кордоні вам потрібно заїхати в червоний коридор і повідомити працівникам митниці, з якою саме метою ви хочете заїхати на територію України - тобто з метою розмитнити автомобіль.

Також ви повинні внести суму застави розмитнення. Її вам повідомить брокер. Не переживайте, гроші не пропадуть безслідно. Їх зараховують в рахунок подальшої розмитнення автомобіля. Але ці гроші потрібно сплатити в банку, тому вам потрібно знайти відповідальну людину на українській стороні, який внесе цей платіж. Це може бути дружина, друг або будь близька людина. Але в більшості випадків все це з вашого доручення робить брокер. Після того, як всі платежі внесені, вам потрібно перетнути кордон і поїхати в найближчий митний термінал для остаточного розмитнення. Там вас зустріне ваш брокер і допоможе з подальшим оформленням документів. 

Як пригнати авто з Польщі фото 5

Процедура розмитнення машини в Україні самостійно

Звичайно, ви завжди можете розмитнити автомобіль самостійно. Якщо ви добре розбираєтеся в документах і паперової роботи, то можливо ви вже знаєте, як самому пригнати авто з Польщі. В цьому випадку вам не важко буде виконати цей процес самостійно. Розрахувати вартість розмитнення і застави, який потрібно залишити на кордоні, ви також можете самостійно. Є спеціальна формула для розрахунків, а на нашому сайті є спеціальний калькулятор, який допоможе зробити розрахунки за все за кілька секунд. Але варто зазначити, що точну суму розмитнення вам скажуть тільки брокери. У них є доступ до спеціальних програм, які не завжди доступні для фізичних осіб.

Сертифікат транспортного засобу

Сьогодні сертифікат відповідності на автомобіль є обов'язковим документом, який повинні мати всі автомобілі, які заїжджають на територію України з метою подальшої експлуатації. Цей сертифікат свідчить про те, що ваша машина відповідає всім нормам і стандартам, а також є екологічно безпечною. Такий сертифікат потрібен і для американських автомобілів, і для європейських. Отримати його можна у фахівців комплексу WEST AUTO HUB. Для цього вам потрібно привезти автомобіль (сертифікаційна лабораторія перебувати на території комплексу - недалеко від митного складу) і залишити його експертам. Вони оглянуть транспортний засіб, перевірять його і видадуть вам сертифікат вже на наступний день.

Вартість розмитнення авто в Україні за новим законом

За останніх півроку питання про вартість розмитнення транспортних засобів стали більш, ніж просто популярні. Про це говорили всі: і ті, хто хотів розмитнити свої "бляхи", і ті, хто, як і раніше, ганяли автомобілі під розмитнення, і ті, хто робив це вперше, і навіть ті, у кого зовсім не було автомобіля та й купувати поки що не планував. А все тому, що прийняли новий закон, який зобов'язує розмитнювати абсолютно всі машини, які купують за кордоном і ввозять в Україну.

Для того, щоб дізнатися вартість, вам потрібно знати всі дані про автомобіль: марку, модель, тип кузова, тип двигуна, об'єм двигуна, потужність і так далі. Всі ці дані потрібні для того, щоб внести їх в формулу розрахунку вартості розмитнення. Можна також скористатися калькулятором, який прораховує всі автоматично. Але найкраще дізнатися вин-код і вписати його в спеціальну програму разом з різними даними. Тоді результат буде більш точніше. Але такі програми традиційно доступні лише брокерам. 

Як пригнати авто з Польщі фото 6

Скільки можна їздити на нерозмитненої машині в Україні

Згідно із законом, кожен можете їздити на закордонних номерах протягом 10 днів. За цей час власнику потрібно підготувати і оформити всі документи, внести всі платежі, отримати сертифікат відповідності і поставити його на облік в Сервісному Центрі МВС. За перевищення 10-денного терміну - штраф. Але, як і в кожному законі, в цьому теж є лазівки.

Наприклад ви можете їздити на нерозмитнених авто до 60 діб, якщо стоїте на консульському обліку країни, в якій купували автомобіль. Цілий рік на нерозмитненій машині можна їздити, якщо співвласником автомобіля є іноземець, і якщо він видав вам відповідну довіреність. Через рік термін можна продовжити ще на один - шляхом в'їзду і виїзду автомобіля за кордон. Така ж схема діє, якщо автомобіль зареєстрований на закордонну фірму, а ви є співробітником цієї фірми. Але пам'ятайте, найкраще розмитнити автомобіль, і зробити це вчасно. Адже всі інші способи можуть бути небезпечними.

Чому ввезення б / у автомобіля з Польщі краще?

Про те, як пригнати авто з Польщі в Україну, йдеться вже не вперше. Але важливо розуміти, чому саме Польща викликає такий інтерес. І тут все досить просто - відповідність ціни і якості. Як і в більшості європейських країн, в Польщі власники дбайливо ставляться до машин. Тому купити їх там завжди можна в дуже хорошому стані.

Цілі перегону машини

Перегін машин з-за кордону може мати кілька цілей. Найбільш популярними є покупка автомобіля для себе або покупка з метою подальшого перепродажу. Якщо купити в Польщі хороший автомобіль за дуже прийнятну ціну, розмитнити його тут і продати, то можна виручити непогану суму. Тому такий бізнес користується великою популярністю в західних регіонах країни. Також машини в Польщі часто купують для розбирання на запчастини.

Обережно шахраї!

Ввезення авто з польщі в Україну може бути нелегальним, якщо потрапити на шахраїв. Тому варто бути дуже обережними. Найкраще звернутися в хорошу компанію фахівців, ніж до простого гонщику. Адже компанія завжди запропонує вам офіційний договір. У підсумку ви будете на 100% впевнені, що вам точно привезуть автомобіль і розмитнять його вчасно.